Nagyvilág

2016.08.02. 12:48

Új funkciók a Microsoft irodai szoftverein

Budapest - A Wordben például az utólagos szerkesztés lesz egyszerűbb.

Budapest - A Wordben például az utólagos szerkesztés lesz egyszerűbb.

A Word első körben egy Researcher (kutató) nevű funkcióval gyarapodik, amellyel egyszerűen és gyorsan kereshetők, illetve építhetők be megbízható források a szerkesztés alatt álló szövegbe.

Okosabb szövegszerkesztő

A második újítás Editor (szerkesztő) névre hallgat, és nagyrészt elkészült írásokon hivatott megkönnyíteni az utolsó simításokat, illetve az utólagos szerkesztést, javítást. Az eszköz gépi tanulásra és természetes nyelvfeldolgozásra épít, amellyel képes kiszűrni a félreérthető vagy helytelen kifejezéseket, de például a túl bonyolult szavak kiszűrésével akár a szöveg egyszerűsítésében is segít, sőt meg is indokolja, miért javasolja az egyes szavak, kifejezések cseréjét – olvasható a hwsw.hu oldalon. Az Outlook sem marad érintetlen. Elsőként az asztali Windows, Mac és webes kliensekbe is megérkezik végre a Focused Inbox, amelyet az szolgáltatás androidos és iOS-es felhasználói egy ideje már ismerhetnek. A megoldás két fül (Focused és Other) alatt rendezi el a beérkező leveleket, amelyekben külön gyűjti a fontosnak ítélt, illetve a kevésbé fontos e-maileket. Ugyanitt debütál a @mentions funkció: a megoldással egy „@” karaktert nevük elé téve bejelölhetők a kívánt személyek az e-mailekben, akik nevét a rendszer a szövegben automatikusan ki is emeli, illetve email címüket beilleszti a címzettek közé. A funkció az e-mailek közötti keresést is egyszerűsíti, azzal gyorsan megtalálhatók azok a levelek, amelyekben említettek minket.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!