Nagyvilág

2016.07.22. 09:39

Ma rendkívüli állapot, holnap gazdasági csőd?

Debrecen - A biztonságpolitikai szakértő szerint a török politika valójában csak a napokban változott.

Debrecen - A biztonságpolitikai szakértő szerint a török politika valójában csak a napokban változott.

A piacok rémülettel fogadták a hírt, hogy a török államfő a sikertelen puccskísérletet követően három hónapos renkívüli állapotot hirdetett az országban. A Naplónak nyilatkozó közgazdász professzor úgy véli, hogy mivel a szükségállapot bevezetése sokkal inkább politikai, mint gazdasági természetű intézkedés volt, a befektetőknek a török államcsődtől egyelőre nem kell tartani. Ezzel együtt borítékolható a pánikszerű tőkekivonás. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor nem számol azzal az opcióval, hogy a NATO kizárná soraiból a törököket, mert abban a percben Törökország átmenne az orosz szövetségi rendszerbe, átrajzolva ezzel a katonapolitikai erővonalakat a világtérképen. A témáról részletesen a szombati Naplóban olvashatnak.

HBN-PA


Ankara – Még mindig több mint ezer állami alkalmazott nem tért vissza munkahelyére, miután Ankara hétfőn határozatlan időre felfüggesztette több mint hárommillió török közalkalmazott éves szabadságát – mondta csütörtökön Mehmet Simsek török miniszterelnök-helyettes Ankarában a külföldi sajtó képviselőinek.


Ankara – A nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) támogatja a Recep Tayyip Erdogan elnök által szerdán késő este meghirdetett 90 napos rendkívüli állapot bevezetését Törökországban – közölte csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!