Nagyvilág

2016.07.08. 07:40

Lelőttek öt rendőrt egy dallasi tüntetésen

Dallas - Orvlövészek megöltek öt rendőrt egy, az afroamerikaiak elleni rendőri túlkapások ügyében tartott demonstráción - közölték a helyi hatóságok. A legfrissebb hírek szerint két támadót már elfogtak.

Dallas - Orvlövészek megöltek öt rendőrt egy, az afroamerikaiak elleni rendőri túlkapások ügyében tartott demonstráción - közölték a helyi hatóságok. A legfrissebb hírek szerint két támadót már elfogtak.

Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni.

Akkor tört ki lövöldözés, amikor a tüntetők átvonultak a városon. A demonstráció azután kezdődött, hogy korábban Minnesotában és Louisianában is meghalt egy afroamerikai férfi a rendőri túlkapások miatt.



Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folytak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre. Végül ő is megsérült, és belehalt lőtt sebeibe.

David Brown dallasi rendőrfőnök korábbi közlése szerint 11 rendőrt lőttek meg, miután becsapdázták őket. Az első hírek három áldozatról szóltak, később a rendőrség már négy, majd öt halottról számolt be.


Tüntetés Dallasban | Fotó: bbc.com


"A lakosság már nincs veszélyben" - jelentette helyi idős szerint éjjel negyed kettőkor a Fox televízió riportere, miután őrizetbe vették a két orvlövészt. Kiszivárgott információk szerint minél több rendőrt akartak lelőni.

A dallasi tüntetés mellett sok más USA-beli nagyvárosban is tartanak megmozdulásokat ugyanezen okok miatt, Washingtonban például a Capitoliumhoz vonultak a demonstrálók.

(BBC, MTI)


Washington - Rendőrségi bejelentés szerint meghalt az a dallasi orvlövész, aki a rendőrök elleni támadást követően elbarikádozta magát egy parkolóház garázsában. Halálának körülményeiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy lövések okozták.


Washington - Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni - jelentette be David Brown rendőrfőnök újabb sajtótájékoztatóján, pénteken.


Washington - Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt még nem sikerült kézre keríteni, bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folynak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre - jelentette be David Brown dallasi rendőrfőnök péntek hajnalban.


Washington - A dallasi rendőrség letartóztatta csütörtök éjjel azt a két orvlövészt, akiket az esti békés tüntetésen lelőtt rendőrök meggyilkolásával gyanúsítanak. Bejelentették azt is, hogy tizenegy rendőrt lőttek meg, és közülük négyen haltak meg, három pedig változatlanul válságos állapotban van.


Washington - A rendőri túlkapások ellen kezdtek tüntetést csütörtök este Washingtonban is, a tiltakozók az amerikai elnöki hivatalnak otthont adó Fehér Ház előtt gyülekeztek, majd átvonultak a törvényhozási épületegyüttes, a Capitolium elé.


Minneapolis - Egy minneapolisi kórházban halt meg az a férfi, aki egy igazoltatáskor az irataiért nyúlt a kesztyűtartóba, de a rendőr azt hitte, fegyvert fog, ezért inkább lelőtte. A férfi barátnője felvette az esetet, és kitette a videót a Facebookra.


Washington - Az egyesült államokbeli Minneapolis közelében egy fehér rendőr csütörtökön agyonlőtt egy afroamerikai férfit, akinek a menyasszonya mobiltelefonon élőben "közvetítette" az incidenst.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!