Nagyvilág

2016.07.25. 12:28

Isten veled, jó öreg VHS!

Nem gyártanak több lejátszót, befellegzett a videokazetta-korszaknak.

Nem gyártanak több lejátszót, befellegzett a videokazetta-korszaknak.

Ha VHS, akkor az idősebbeknek is számtalan emlékük lehet: ballagási és esküvői felvételek; a bénázás, hogy be kell-e tolni a kazettát a lejátszóba vagy hagyjuk az automatikát; a gyorstekerés, ami nyújtotta a szalagokat; a többször másolt felvételek látványos minőségromlása, na meg persze a magyar hangalámondásos német erotikus filmek, hogy a video disco kimúlt műfaját ne is említsük – írja az itcafe.hu.

A fiatalabbak talán nem is ismerik azt a technológiai szabványt, amely még az 1970-es évek közepén született meg, és amely a kezdeti ipari felhasználás után a ’80-as évektől kezdve sokáig az otthoni videózás alapja volt. Ez a VHS, melyet a japán JVC fejlesztett ki. A technológia mostanra kiszenvedett, a Funai Electric, mely még utolsóként gyártott a VHS lejátszására alkalmas készülékeket, bejelentette, hogy a hónap végétől felhagy az előállítással. Búcsúzunk tőled, VHS!

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!