Nagyvilág

2016.07.11. 07:53

Álmában ette a haját egy nő, 6 kilós csomót műtöttek ki a gyomrából

A gigantikus méretű hajcsomó hét év alatt alakult ki a brit nő szervezetében.

A gigantikus méretű hajcsomó hét év alatt alakult ki a brit nő szervezetében.A 23 éves Sophie Cox trichotillomániában szenvedett, azaz mániásan tépte a saját haját. Ehhez pedig hozzákapcsolódik a Rapunzel szindróma, ami azt jelenti, hogy a nő meg is ette a kihúzott hajszálait. Az angliai Cheltenhamben élő Sophie pedig mindezt álmában tette meg.

A fiatal nő egy idő után képtelen volt enni, két év alatt 38 kilót fogyott. Amikor 2014-ben várandós volt kislányával, a terhesség alatt végig kínzó gyomorpanaszok gyötörték. - 2015 októberében már semmit nem tudtam enni úgy, hogy ne hánytam volna ki, a gyomrom viszont felpuffadt. Asz orvosok különböző vizsgálatokra küldtek, azt gondolták, rákos vagyok, de semmit nem találtak.


Fotó: metro.co.uk


Egészen addig, amíg az év novemberében az endoszkópos vizsgálat során fel nem fedeztek egy gigantikus méretű hajcsomót, amely hét év alatt nőt ekkorára. Amikor megmutatták nekem a felvételeket, nem jutottam szóhoz. Olyan volt, mint valami horrorfilmben és az orvos sem látott korábban ehhez hasonlót a 30 éves pályafutása alatt. Túl nagynak bizonyult ahhoz, hogy lebontsa a gyomrom, viszont e miatt lettem alultáplált és száradtam ki - fogalmazott Sophie.

A hajcsomó mintegy 6,3 kiló volt és 30 cm hosszú. A nőnek négy hónapot kellett várnia az operációra, majd idén áprilisban, egy 6 órás műtét során eltávolították a hajcsomót. - Amikor felébredtem a műtét után, megkönnyebbülést éreztem. Undorító volt ez az egész, sírtam az operációt követően - emlékezett vissza. Sophie azóta rendszeresen jár kontrollvizsgálatokra és azt is igyekeznek kideríteni, hogy mi okozta a hajevést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!