Nagyvilág

2016.06.30. 13:37

Videó: A koszos vagy a jól öltözött kislánynak segítenek jobban? Elkeserítő az emberek reakciója

A tesztnek az vetett véget, hogy a gyereket az egyik férfi durva módon elküldte egy étteremből.

A tesztnek az vetett véget, hogy a gyereket az egyik férfi durva módon elküldte egy étteremből.

Hogyan reagálna arra, ha egy jól öltözött kislány szorulna a segítségre? És ha egy szegénynek tűnő gyerek? A 6 éves gyerekszínész, Anano megadja a választ arra, mit tesznek az emberek, ha szép ruhában látják és mit, ha szegénynek kinézően öltözik fel. Az UNICEF ugyanis arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen esélyei vannak az életben egy gazdag, illetve egy szegénynek született gyereknek.

A kislányt először szép ruhába öltöztették, majd vártak az utcán, hogy mit lépnek az emberek az elveszettnek tűnő gyerek látványára. A járókelők először csak figyelték, majd odaléptek hozzá arról érdeklődve, hogy elveszett-e, hol él és mennyi idős.



Ezt követően szegény, koszos ruhába bújtatták az arcát pedig korommal kenték össze. Ekkor viszont az emberek elsétáltak mellette, anélkül, hogy segítettek volna neki.

A tesztet egy étteremben folytatták, ahol ugyanaz történt, mint az utcán. A kísérletnek végül az vetett véget, amikor az egyik étteremben egy férfi azt mondta a kislánynak, hogy menjen el onnan a gyerek pedig sírva fakadt. A filmet a grúz fővárosban, Tbilisziben forgatták és egy svájci kommunikációs ügynökség készítette. A szlogen pedig: A változás akkor kezdődik, amikor a törődést választod.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!