Nagyvilág

2016.06.27. 12:29

Többet szexelnek, akik közösen takarítanak

Egy tanulmány szerint a közös házimunka sokat javít a szexuális életen. 

Egy tanulmány szerint a közös házimunka sokat javít a szexuális életen. Ha ebéd után jóllakottan elnyúlik a kanapén, rosszul teszi. Inkább segítsen a párjának a házimunkában, a szexuális élete is múlhat rajta. Egy, a Journal of Marroage és Familyben megjelent új tanulmány szerint ugyanis azok a párok többet szeretkeznek, akik egyenlő mértékben megosztják egymás között a házimunkát.

Sharon Sassler, a tanulmány egyik szerzője megjegyezte, hogy a kapcsolatokban egy idő után nemzetközi szinten csökken a szexuális együttlétek gyakorisága, viszont ezzel szemben ahol a pár tagjai megosztják egymás között a feladatokat, ott növekedést mutattak ki. Hangsúlyozta, egyértelműen kimutatható, hogy ahol a pár egyik tagja végzi a házimunka jelentős részét, vagy akár minden munkát, ott csökken a szeretkezések száma. A szakemberek rámutattak arra, hogy azok a párok, akik megosztják a munkát havonta átlagosan 6,8 alkalommal szexelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!