Nagyvilág

2016.06.29. 18:26

Magyar sikerek a moszkvai World Dog Show-n

Budapest - Több kategóriában is magyar tulajdonú kutyák győztek a moszkvai World Dog Show-n, a legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak - közölte a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke szerdán az MTI-vel.

Budapest - Több kategóriában is magyar tulajdonú kutyák győztek a moszkvai World Dog Show-n, a legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak - közölte a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke szerdán az MTI-vel.

Korózs András kiemelte, hogy nagy létszámban vettek részt magyar kiállítók a moszkvai világkiállításon, annak ellenére, hogy az orosz főváros földrajzilag kutyával nehezen megközelíthető.

Nyolcvan magyar kutya nevezett a napokban zárult nemzetközi megmérettetésre, így Magyarország a rendezvényen az erősebb országok közé tartozott. Mindösszesen 30 ezer bírálat volt a kiállítás ideje alatt - tette hozzá az egyesület elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a 80 magyar nevezés között mind a kilenc nemzeti kutyafajta képviseltette magát, és ezeknek a fajtaversenyeknek a kilencven százalékán magyar tulajdonú és tenyésztésű kutyák győzedelmeskedtek.

A legsikeresebbek a magyar vadászkutyák voltak: több kategóriában is magyar tulajdonú erdélyi kopó, magyar agár és rövidszőrű magyar vizsla került ki győztesként, és a fajtagyőztesek is magyar tulajdonban lévő állatok lettek - hívta fel a figyelmet.

A szépségversenyen a juhász- és pásztorkutyák csoportgyőzteseként egy magyar tulajdonú svájci fehér juhászkutya is megmérettette magát. Ez azért is számít nagy sikernek, mivel a fajtacsoportok nagy részét oroszok képviselték - hangsúlyozta.

Elmondta, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete már készül a jövő évi világkiállításra, amelyet rendhagyó módon nem az eredetileg pályázatot nyert Ecuador rendez meg. A dél-amerikai ország visszamondta a rendezést a gazdasági problémák és az elmúlt időszakban bekövetkezett földrengések miatt. A jövő évi kiállításnak így a korábbi pályázaton második helyezést elért Németország ad otthont - tette hozzá Korózs András elnök.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!