Nagyvilág

2016.05.12. 12:06

Videó: Dobogó szívet és alvadt vért rejtett a bőrtáska

Mit szólna ahhoz, ha belelépne egy bőrcipőbe, de amikor kihúzza a lábát, az csupa vér? 

Mit szólna ahhoz, ha belelépne egy bőrcipőbe, de amikor kihúzza a lábát, az csupa vér? Akadnak, akik nem vesznek tudomást arról, hogy egy bőrből készült táskáért egy, vagy több állat adta az életét, viszont olyanok is, akik kiállnak az állatok jogaiért. A PETA amerikai állatvédő szervezet egy bangkoki luxustermékeket árusító pop-up üzletben nem mindennapi módon hívta fel a figyelmet az állatkínzásra.



A bőrből készült pénztárcákat, cipőket és táskákat alvadt vérrel kinéző anyaggal töltötték meg, egyes darabokban pedig még dobogó szívet is találtak a gyanútlan vásárlók. - A Délkelet-ázsiai dzsungelekben éves szinten legkevesebb 440 ezer pitont ölnek meg, lefejezik azokat, olykor pedig élve nyúzzák meg őket, hogy ruházatot készítsenek belőlük. Egy krokodilbőrből készült kézitáskához viszont nem csak egy, hanem négy állat bőre is szükséges - fogalmaztak az állatvédők. S, hogy hogyan reagáltak az emberek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!