Nagyvilág

2015.08.05. 12:51

A szitkomtörténetek legmenőbb bárjai

Debrecen - Mit sem ér a vígjátéksorozat egy valamirevaló kocsma vagy törzshely nélkül.

Debrecen - Mit sem ér a vígjátéksorozat egy valamirevaló kocsma vagy törzshely nélkül.

Letarolták a világot a szituációs komédiák, azaz a helyzetkomikumra épülő, részenként 30–35 perces vígjátéksorozatok. Talán a Jóbarátok volt az első a sorban, melynek szereplői szinte mindennap ugyanott, a Central Perk kávézóban gyűltek össze. Nos, ez is egy olyan hozzávalója lehet a siker receptjének, amiről nem mondtak le a legmenőbb szitkomok rendezői.

Teljesen vagy részben

Az Így jártam anyátokkal kultikus bárja, a MacLaren’s Pub valóban létezik, és McGee’s-nek hívják. A két alkotó, Carter Bays és Craig Thomas esténként itt iszogattak, miután végeztek a munkával David Letterman műsorában. Kedvenc kocsmájukat – amelyben egy freskó is látható a falon, akárcsak a sorozatbéli MacLaren’s Pubban – mindenképpen bele akarták építeni a történetbe, és szinte teljesen lemásolták az ivót. A bár Bays asszisztenséről, Carl MacLarenről kapta a nevét, így lett a csaposból is Carl – írja a redlemon.hu.

Az USA legnézettebb sorozata, az Agymenők sem lehet meg egy állandó vendéglátóipari egység nélkül: a kockák a Cheesecake Factorybe járnak. Korábban – a forgatókönyv szerint – egy másik étteremben ettek keddenként, ám Sheldon úgy találta, hogy itt a „legkonzisztensebb a hús és a buci aránya”, így váltottak. Penny dolgozott itt több évadon át, hogy aztán egy napon híres színésznővé avanzsáljon. A Cheescake Factory egy létező márka, mi több, Pasadená­ban, a sorozatbeli helyszínen is van egy éttermük, ám ennek nincs sok köze az Agymenők Chees­cake-jéhez.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!