Nagyvilág

2015.07.30. 13:51

Az erdő mélyén

<em>E napokban az internet népének egyes számú ellensége egy derék amerikai fogorvos, aki Afrikában lepuffantott egy oroszlánt, majd büszkén fotózkodott vele, utóbb azonban azzal szembesült, hogy 2015-ben az állatok királyára vadászni már nem ugyanolyan dicsőség, mint száz évvel ezelőtt</em>. <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>.

E napokban az internet népének egyes számú ellensége egy derék amerikai fogorvos, aki Afrikában lepuffantott egy oroszlánt, majd büszkén fotózkodott vele, utóbb azonban azzal szembesült, hogy 2015-ben az állatok királyára vadászni már nem ugyanolyan dicsőség, mint száz évvel ezelőtt. Szőke Tímea jegyzete.Bajban van Jánisz Varufakisz, a volt görög pénzügyminiszter, aki, mint valami modern kori Robin Hood, kész volt titkos csapatával meghekkelni hazája adóhivatalának informatikai rendszerét, hogy népét zökkenőmentesen állíthassa át egy párhuzamos bankrendszerre, vagy akár a drachmára is. Ezt bizalmasan mondta el egy befektetői csoportnak, persze az információk kikerültek a sajtóba, s nem minden honfitársa fogadta hálával az akció tervét. Egyébként is van már feljelentés ellene, mert néhányan úgy gondolják, hazardírozott a tárgyalásoknál. Minden bizonnyal jót akart a görögöknek a népnyúzó hitelezők ellenében, de utóbb azzal kellett szembesülnie, hogy 2015-ben kormányzati pozícióból, a demokrácia bölcsőjében, néhány európai játékszabály mentén haladva, már nem ugyanolyan dolog partizánkodva nemzetet menteni, mint akárcsak száz évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!