Nagyvilág

2015.03.20. 15:16

Mégis kihozhatja a drón a hűtőt?

Az Amazon webáruház zöld lámpát kapott a tesztelésre, de nagyon szigorú feltételek mellett. Erre vajon mit fognak lépni nálunk? A drónok sem dolgozhatnak majd vasárnap?

Az Amazon webáruház zöld lámpát kapott a tesztelésre, de nagyon szigorú feltételek mellett. Erre vajon mit fognak lépni nálunk? A drónok sem dolgozhatnak majd vasárnap? Az FAA (USA Szövetségi Légiközlekedési Hivatala) engedélyt adott a webáruháznak, hogy kiszállítási céllal teszteljen drónokat, viszont elég szigorú feltételeket szabtak:

  • maximum 400 láb (kb. 121 méter) magasságban repülhetnek
  • csak nappal szállhatnak fel
  • rossz időjárási körülmények között nem tesztelhetnek
  • a kezelőnek folyamatosan látnia kell a drónt és hivatásos pilótának kell lennie, sőt, orvosi vizsgálat is szükség a munkába állás előtt
  • havi riportot kell küldeni a repülési útvonalakról és órákról, minden hibáról és bugról is tudni akarnak
  • Az FAA szerint ez a normális eljárás egy ilyen esetben, mivel az Amazon korábban még nem üzemeltetett repülő egységeket. A szabályozás ellenére ez egy óriási előrelépés, mivel így esély van rá, hogy a drónokat kiszállításra használják. Nyilván a címben szereplő hűtő túlzás, de pár könyvvel biztosan elbírna a repülő. Az ügyvezető, Jeff Bezos még 2013-ban találta ki, hogy a drónokat üzleti célra is tudnák használni.

     

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!