Nagyvilág

2014.10.17. 14:21

Katasztrófa esetén is segíthet a Facebook

Az új fejlesztés segítségével gyorsan hírt adhatunk szeretteinknek: „jól vagyok”.

Az új fejlesztés segítségével gyorsan hírt adhatunk szeretteinknek: „jól vagyok”.Ha krízis vagy katasztrófa van valahol a világban, az emberek rögtön a Facebookról próbálják megtudni, vajon az érintett területen lévő szerettük, ismerősük jól van-e? Ilyenkor minden másodperc információ nélkül maga az örökké valóság, ezért hozta létre a Facebook a Safety Check (biztonsági ellenőrzés) fejlesztést. Az új kiegészítés segítségével nemcsak azt jelezhetjük a családunknak, hogy biztonságban vagyunk, de ismerőseinket is ellenőrizhetjük az érintett területen. Sőt, arra is van lehetőségünk, hogy a barátainkat is "biztonságban van" címkével lássuk el. A tervek szerint ezeket a bejegyzéseket csak a barátok láthatják és kommentelhetik.

Hogy működik?

Amikor a természeti katasztrófa után az érintett körzetben aktiválja valaki az eszközét (telefon, tablet stb.), megjelenik egy Facebook-értesítés, ami arról érdeklődik jól vagyunk-e. A rendszer az alapján határozza meg valakinek a helyzetét, hogy mit adott meg a Facebook-on. Ha épp nem ott van, akkor ezt is tudja jelezni. Ha pedig ott van, akkor elég a "jól vagyok" feliratot választani, s máris megjelenik az idővonalán az ismerőseit megnyugtató üzenet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!