Nagyvilág

2014.06.11. 09:51

Az E3 2014 első napja

Az E3 végre csak a játékokról szól. Nézd meg, mit alkotott a Microsoft, az Electronic Arts, az Ubisoft és a Sony.

Az E3 végre csak a játékokról szól. Nézd meg, mit alkotott a Microsoft, az Electronic Arts, az Ubisoft és a Sony.

Microsoft: csak a játék, semmi hardware

A cég erre a rendezvényre tartogatta a nagy bejelentéseit. A 90 perces prezentációjukban bemutatták a Call of Duty: Advanced Warfare demóját, így a gémerek is láthatták, milyen pazarul fog kinézni a franchise új tagja Xbox One konzolon. A bemutató felét ez a játék el is vitte. További információkat adtak még a Forza Horizon 2-ről is és előzeteseket mutattak más fejlesztő cégek alkotásaiból.

A leginkább várt bejelentés a Rise of the Tomb Raider volt, mely 2015-ben érkezik és ez a második része a felújított franchise-nak.

A Halo: Master Chief Collection kiadást nem sikerült titokban tartani, már a konferencia előtt is mindenki erről beszélt. A csomag tartalmazza mind a négy Halo játékot és a Ridley Scott által rendezett filmet is (mindezeket Xbox One-ra). A játék rajongóinak az új Halo 5: Guardians-t is bemutatták.

A legjobb dolog valóban az volt, hogy a Microsoft idén nem a hardware-ről beszélt, valóban csak a játékokra koncentrált a prezentációban. Nem volt semmi update és főleg, nem volt Kinect! Eredetileg minden csomagba alapból belerakták volna a hadonászós kiegészítőt, de rájöttek, hogy a legfontosabb piac, a hardcore gémerek nem akarnak a TV előtt ugrálni. Ezt a hobbit meg kell tartani az 1-2 játékot vásároló családoknak. Bár a Harmonix is színpadra lépett, szó sem esett a Kinect jövőjéről. További jó hír, hogy az így keletkező, Kinect nélküli csomagok valamivel olcsóbbak is lesznek.

Electronic Arts: az átlagostól a keményig

Az EA egy órát kért a látogatók figyelméből. A prezi egyik fele félkész termékekről, a másik fele pedig utópiákról szólt. Kezdjük a készülő dolgokkal. A Battlefield Hardline béta verziója jövő hét hétfőtől már elérhető. A játékban rendőrök és bűnözők csaphatnak össze 32 fős csatákban. A zárt bétával PC- n és PS4-en játszhatunk.

Érkezik a Sims 4! A cég azt ígéri, hogy a karakterek sokkal okosabbak lesznek és sokkal érzékenyebbek is - ez sokkal több mókát jelent és a karakterek is sokkal több lépnek majd interakcióba egymással. Sokkal robusztusabb dolgokat lehet majd építeni a szeptember 2-án megjelenő új játékban.

További két újdonságot is megszellőztetett az EA: új Mirror s Edge érkezik 2015-ben és a Star Wars: Battlefront franchise-ról jövőre tudnak többet mondani.

Ubisoft: csak egy kicsit ijesztő

A cég házigazdája Aisha Tyler komikus volt, akinek nagyon kellett pörögnie a sok újdonság miatt. Kezdjük is a Far Cry 4-el. Azt lehetett tudni, hogy érkezik, de semmi egyebet. Most végre lerántották a leplet és megmutatták a játék első néhány percét.

A rajongók a Rainbow Six: Siege-nek örültek a legjobban, hiszen már 6 év telt el az utolsó rész óta. A durva előzetesben négy SWAT katona szerepel, akik helikopteren érkeznek egy házba, túszmentés céljából. Ez a játék jövőre érkezik.

Az Ubisoft az ugrabugrálókra is gondolt, jön a Just Dance Now. Ez annyiban lesz új, hogy bármilyen okostelefont hozzá lehet kapcsolni a konzolhoz, mint kontroller. A színpadon gyorsan be is mutatta pár táncos, hogy milyen jó lesz Lady Gaga’s “Applause” című számára riszálni.

Sony: software és hardware áradat

A késő este kezdődő Sony prezentáció zárta az első napot. Ők már beszéltek egy kicsit a vasról is, de azért bőven maradt idő az új játékok ismertetésére is. A legizgalmasabbak természetesen azok, melyeket csak a PS konzolokon lehet majd játszani. Elsőként a LittleBigPlanet 3-ról beszéltek. De ami ennél is jobb, hogy jön a negyedik Uncharted, vagyis az Uncharted 4: A Thief s End, mely - a bemutató alapján - brutális grafikával rendelkezik. Kisebb bejelentés volt még, hogy a Ps3-on nagy sikerrel futó The Last of Us  július 29-től Ps4-re is megvásárolható. Nagyon lenyűgöző volt az indie játék, a No Man s Sky bemutatója. Ez egy nyílt világban játszódó felfedezős játék, ahol minden karakter egy folyamatosan fejlődő bolygót kap.

Amint említettük, a Sony szánt egy kis időt a hardware frissítésekre is. A Playstation Now, ami egy streaming szolgáltatás lesz, és a korábbi platformokra elérhető játékokhoz enged hozzáférést, július 31-én érkezik a Playstation 4-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!