Nagyvilág

2013.06.12. 14:58

Újra feltalálták a kereket! Kockának hívják!

Kevés olyan meghatározó találmány volt az emberiség történetében, mint a kerék. Manapság a wifi-t szokták a legnagyobb találmányként emlegetni, de ők már nem látták a kockakereket!

Kevés olyan meghatározó találmány volt az emberiség történetében, mint a kerék. Manapság a wifi-t szokták a legnagyobb találmányként emlegetni, de ők már nem látták a kockakereket!David Patric találta fel újra a kereket. Ő egy gördeszkás, aki azt mondja, hogy ez a találmány sokkal jobb a korábbi kerek formájúnál: gyorsabb, stabilabb és nagyobb a tapadása. Patric a kockából merített az inspirációt és "cápakeréknek" hívja. Jelenleg a Kickstarter oldalon gyűjt hozzá tőkét sikeresen, hiszen a kezdeti 10,000 dollárt már sikerült megdupláznia. Úgy tűnik, hogy sokan látnak fantáziát ebben az újításban. Ha beválik a gördeszkán, akkor talán autókon is kipróbálhatjuk.

De hogyan lehet, hogy egy alapesetben kocka alakú valami kerékként funkcionáljon? Minden az anyagon és annak hajításán múlik (nyilván a teljes titkot nem lehet felfedni). Kicsit heuréka jellegű volt a felfedezés, mivel a sok hajlítgatás után a földre dobta és gurult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!