Nagyvilág

2013.04.05. 11:13

Ilyen érzés 100 évet élni - Fotók!

Elgondolkozott már azon, hogy milyen érzés lehet 100 évig (vagy még tovább) élni? Ha igen, tekintse meg egy német fotós "Jahrhundertmensch" sorozatát.

Elgondolkozott már azon, hogy milyen érzés lehet 100 évig (vagy még tovább) élni? Ha igen, tekintse meg egy német fotós "Jahrhundertmensch" sorozatát. Karsten Thormaehlen olyan embereket fotózott le 2006 és 2012 között, akik betöltötték a 100. életévüket. A képeket elnézve rögtön az jut eszünkbe, hogy vajon mi lehet a titkuk, mit csinálnak másképp? Egészségesen élnek vagy ez egyszerűen csak genetika? Közülük néhányan egy alkalmanként elfogyasztott whiskeyre esküsznek, de igazából nincs nagy trükk, egyszerűen csak tudták kezelni a stresszt és a nehéz helyzeteket. Az orvosok szerint egyrészt genetikai kódolásról, másrészt egészséges életmódról és extrovertált személyiségről van szó.

Érdekes, hogy ha megkérdezik valakitől, hogy szeretne-e 100 évig élni, akkor a választ többnyire "nem". Pedig elnézve a sorozatban szereplő személyek vidám arcát egyáltalán nem lehet ez olyan rossz. Ki kell próbálni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!