Nagyvilág

2013.01.29. 11:32

A Google kiadta Észak-Korea részletes térképét

A lelkes közösségi térképészeknek köszönhetően már Észak-Koreát is részletesen böngészhetjük a Google Maps alkalmazásban.

A lelkes közösségi térképészeknek köszönhetően már Észak-Koreát is részletesen böngészhetjük a Google Maps alkalmazásban.A Google azt nyilatkozta, hogy csak nagyon kevés adatra támaszkodhattak a térkép megalkotásánál, annak is nagy részét a felhasználók küldték be az évek során. Bár már most élvezetes betekintést nyújt a világ legelszigeteltebb országába, a cég szerint van még mit csiszolni rajta. "A világ állandóan változik és a felhasználókhoz fordulunk, hogy segítsenek nekünk a térképek minőségi javításában" - nyilatkozta Jayanth Mysore, a Google Maps termék managere. Ha valaki szeretné segíteni a munkájukat, akkor a Google Map Maker-el könnyedén megteheti.

A térképnek sajnos sok gyakorlati haszna nem lesz az észak-koreai lakosok számára, hiszen még internet hozzáférésük sincs. Nemrég odalátogatott egy Google vezető és próbált előrelépést szorgalmazni ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!