Nagyvilág

2012.09.26. 11:38

Tévéváltozatot készítenek a Fargóból a Coen fivérek

Los Angeles, 2012. szeptember 26., szerda (MTI) - Tévéváltozatot készítenek Oscar-díjas filmjükből, a Fargóból a Coen fivérek.

Los Angeles, 2012. szeptember 26., szerda (MTI) - Tévéváltozatot készítenek Oscar-díjas filmjükből, a Fargóból a Coen fivérek.A rendezőpáros Noah Hawley forgatókönyvíróval együtt főproducerként dolgozik az amerikai FX kábelcsatorna által megrendelt alkotáson - írta kedden a BBC hírportálja.

Ethan és Joel Coen 1996-ban bemutatott film noirja elnyerte a legjobb forgatókönyv Oscar-díját, és alakításáért Frances McDormand is megkapta az amerikai filmakadémia elismerését.

 

 

A Minnesotában játszódó fekete komédiában McDormand állapotos rendőrnőt játszik, aki egy kusza bűnügy szálait igyekszik kibogozni. A véres eseményeket egy autókereskedő indítja el, aki elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsaroljon ki apósából.

A Coen testvéreket a filmművészet modern mestereiként tartják számon, filmjeiknek, köztük A félszemű, a Nem vénnek való vidék, A nagy Lebowski vagy az Ó, testvér, merre visz utad? című produkcióknak világszerte nagy rajongótábora van.

Tavaly egymillió dolláros nemzetközi díjat nyertek "a filmkészítés történetében egyedülálló alkotói párosként".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!