Nagyvilág

2012.09.13. 17:35

Iszlámellenes film - Feloldották a zárlatot az Egyesült Államok berlini konzulátusán

Berlin, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - Feloldották csütörtök délután a zárlatot az Egyesült Államok berlini konzulátusán, miután a hatósági szakértők megállapították, hogy nem jutott mérgező vegyi anyag az épületbe. A konzulátust azt követően zárták le, hogy többen hirtelen támadt légúti panaszokat jelentettek.

Berlin, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - Feloldották csütörtök délután a zárlatot az Egyesült Államok berlini konzulátusán, miután a hatósági szakértők megállapították, hogy nem jutott mérgező vegyi anyag az épületbe. A konzulátust azt követően zárták le, hogy többen hirtelen támadt légúti panaszokat jelentettek.A konzulátus vízumosztályának ügyfélszolgálatán délelőtt egy albán állampolgárságú férfi vízumkérelmet nyújtott be, és amikor az útlevelét átadta egy hivatali dolgozónak, az a dokumentumból áradó szagtól rosszul lett. Két másik alkalmazottnak is légúti panaszai támadtak.

A történtek miatt riasztották a rendőrséget és a tűzoltóságot. A hatóságok lezárták az épületet, kiürítették az ügyfélszolgálatot és átkutatták az épület valamennyi helyiségét. Mérgező vegyi anyagot nem találtak, és más, veszélyre utaló jelet sem fedeztek fel.

Az épület körül elrendelt zárlatot feloldották. A gyanús útlevél tulajdonosa szabadon távozhatott. A légúti panaszokról beszámoló három alkalmazottat kivizsgálásra kórházba szállították.

A hatóságok az esetet azokkal az arab világban történt összecsapásokkal összefüggésben vizsgálták, amelyek egy iszlámellenes amerikai film miatt robbantak ki.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!