Nagyvilág

2012.07.18. 12:42

Muzulmán vallási vezetőt tartóztattak le Olaszországban

Róma, 2012. július 18., szerda (MTI) - Az olasz rendőrség emberkereskedelem vádjával négy szíriai állampolgárt vett őrizetbe szerdán, közöttük egy Olaszországban élő muzulmán vallási vezetőt.

Róma, 2012. július 18., szerda (MTI) - Az olasz rendőrség emberkereskedelem vádjával négy szíriai állampolgárt vett őrizetbe szerdán, közöttük egy Olaszországban élő muzulmán vallási vezetőt.A Velence közeli San Dona di Piave imámja és három társa illegális bevándorlókat juttatott Olaszországba - közölték az olasz hatóságok. Az őrizetbe vett személyek szíriai állampolgárok. Őrizetbe vételüket az olasz terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság embere hajtották végre.

A vád szerint a négyfős csoport jelentős pénzösszeg fejében csempészte be Olaszországba a többnyire a Közel-Keletről érkező bevándorlókat. Munkát és fizetést ígértek nekik, de a bevándorlók, ahogy Olaszországba kerültek, tartózkodási engedély nélkül, feketén dolgoztak az imám közvetítésével.

A hatósági közlemények szerint az illegális bevándorlóktól szerzett pénz szélsőséges közel-keleti szervezetek finanszírozását szolgálta. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!