Nagyvilág

2012.07.04. 15:13

Milliókért árverezték el a Kelly Family németországi kastélyát

Berlin, 2012. július 4., szerda (MTI/EFE/dpa) - Valamivel több mint 3 millió euróért kelt el kényszerárverésen a Kelly Family zenész család nyugat-németországi kastélya.

Berlin, 2012. július 4., szerda (MTI/EFE/dpa) - Valamivel több mint 3 millió euróért kelt el kényszerárverésen a Kelly Family zenész család nyugat-németországi kastélya.

 

Amindössze pár kilométerre fekszik Bonntól, a XIV. században épült és víz veszi körül. Új tulajdonosa Gerd Overlack német üzletember. A férfi oda akar költözni, a kastély egy részében pedig tervei szerint szállót és éttermet alakít ki.

A keddi árverés eredményét megismerve Joe Kelly, a 12 gyerek közül az egyik, megkönnyebbülésének adott hangot. "Nagy nap ez nekem. A palota az apám álma volt, amelynek beteljesülését nem érte meg" - mondta Joe Kelly, aki apja halála után keveredett vitába testvéreivel.

A palota évszázadokon át a Gymnich nemesi családé volt, amely a XVIII. században rokokó stílusúvá alakította át. A kastély nagy része manapság is ennek képét őrzi.

Az 1970-es és 1990-es évek között az épület a nyugatnémet kormány vendégeinek hivatalos rezidenciájaként szolgált, ott vitatták meg magas rangú német és magyar politikusok 1989 nyarán - pár hónappal a berlini fal leomlása előtt - a magyar határ keletnémet menekültek előtti megnyitását.

Az eredetileg amerikai Kelly család 1966-ban költözött Spanyolországba, előbb Toledóba, majd Pamplonába. Fellépéseiket 1972-ben kezdték, hírnevüket nomád, vándorló életmódjuknak is köszönhették. A család végül Németországban telepedett le.

Dan Kelly halála után a család szétesett, néhány tagja szólókarriert kezdett, míg mások teljesen eltűntek.

 

 

kpt kut gry

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!