Nagyvilág

2012.07.25. 16:38

Milliárdos károkat okozott Peking kulturális értékeiben a múlt szombati esőzés

Peking, 2012. július 25., szerda (MTI) - Körülbelül 160 pekingi kulturális érték sérült meg a múlt szombati rendkívül nagy eső következtében - közölte a kínai főváros kulturális örökségvédelmi hivatala szerdán.

Peking, 2012. július 25., szerda (MTI) - Körülbelül 160 pekingi kulturális érték sérült meg a múlt szombati rendkívül nagy eső következtében - közölte a kínai főváros kulturális örökségvédelmi hivatala szerdán.A kezdetleges felmérés során 160 helyszínen, összesen mintegy 210 ezer négyzetméter, többnyire peremvárosi területen találkoztak aggasztó mértékű károsodással a szakemberek. A közvetlen anyagi kárt 800 millió jüanra (30 milliárd forint) teszik.

Fangsan (Fangshan), Fengtaj (Fengtai) és Sicsingsan (Shijingshan) kerületek szenvedték el a legsúlyosabb károkat; Fangsanban a teljes mértékű átvizesedés miatt több mint 80 emlékhelyet fenyeget az összeomlás veszélye.

A főbb kulturális értékek, amelyek közül hat a világörökség része, lényegében jelentősebb károsodás nélkül vészelték át hat évtized legnagyobb esőjét, amelynek legkevesebb 37 halálos áldozata volt Pekingben. A Nagy Fal fővároshoz tartozó szakaszain nem találkoztak nagyobb omlásokkal - közölte a hivatal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!