Nagyvilág

2012.07.23. 11:14

Megkezdődött az olaszországi Puccini-fesztivál

Róma, 2012. július 23., hétfő (MTI) - Augusztus 25-ig tart az olaszországi Torre del Lagóban a hétvégén kezdődött Puccini-fesztivál, amelyen az olasz zeneszerző legismertebb operái csendülnek fel.

Róma, 2012. július 23., hétfő (MTI) - Augusztus 25-ig tart az olaszországi Torre del Lagóban a hétvégén kezdődött Puccini-fesztivál, amelyen az olasz zeneszerző legismertebb operái csendülnek fel.Az olasz-francia-spanyol operaházak közötti koprodukcióban színpadra került Tosca nyitotta meg az idén ötvennyolcadik kiadásához érkezett fesztivált (puccinifestival.it). Giuseppe Puccini (1858-1924) háromfelvonásos operája augusztus közepéig látható a toszkánai Torre del Lagóban a zeneszerzőről elnevezett szabadtéri színház programján. Puccini a Torre del Lagóhoz közeli Lucca városában született. A Toscát az olasz-japán koprodukcióban megvalósított Pillangókisasszony követi, majd a Bohémélet a torinói operaház előadásában. A fesztivált a Giuseppe Verdi iránti tisztelet jegyében a Traviata zárja. A Torre del Lagóban kisebb-nagyobb szünetekkel 1930 óta megrendezett Puccini-fesztivált jelenleg vendégül látó modern szabadtéri színházat 2008-ban építették. A fesztivál előadásaira az olasz és európai nézőkön kívül Japánból és Kínából is érkeznek operarajongók.

Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!