Nagyvilág

2012.07.19. 15:28

Felemás negyedévet zárt a Morgan Stanley

New York, 2012. július 19., csütörtök (MTI/Reuters/AP) - Profittal zárta a második negyedévet az amerikai Morgan Stanley az egy évvel korábbi veszteség után, ugyanakkor jelentősen csökkent a bank bevétele.

New York, 2012. július 19., csütörtök (MTI/Reuters/AP) - Profittal zárta a második negyedévet az amerikai Morgan Stanley az egy évvel korábbi veszteség után, ugyanakkor jelentősen csökkent a bank bevétele.A második legnagyobb amerikai befektetési bank 564 millió dollár, részvényenként 29 cent adózott eredményt közölt csütörtökön a második negyedévről az egy évvel korábbi 558 millió dollár, részvényarányosan 38 cent veszteség után. A szakértők jobb eredményre, részvényarányosan 32 centre számítottak a második negyedévről.

A Morgan Stanley az idei első negyedévet is veszteséggel zárta.

A cég bevétele a június végével záródott negyedévben 24 százalékkal 7 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi 9,2 milliárd dollárról.

A Morgan Stanley 42 országban működik, mintegy 60 ezer alkalmazottal, az általa kezelt vagy felügyelt vagyon megközelíti a 300 milliárd dollárt.

A Morgan Stanley árfolyama a csütörtöki New York-i tőzsdenyitást megelőző elektronikus kereskedésben 3 százalékos mínuszban állt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!