Nagyvilág

2012.06.29. 11:22

2 órára a kocsiban felejtette a gyermekét a tűző napon

Az apuka elfelejtette kitenni gyermekét az óvodánál, így szegény a forró autóban rekedt. A férfit letartóztatták.

Az apuka elfelejtette kitenni gyermekét az óvodánál, így szegény a forró autóban rekedt. A férfit letartóztatták.A 31 éves Kenneth Robinson feladata lett volna aznap a gyermeket óvodába vinni. Ő azonban ezt elmulasztotta. Amikor a munkahelye előtt leparkolt, teljesen megfeledkezett arról, hogy a gyermek még a kocsiban van. Ő kiszállt, a fia pedig az autóban maradt a tűző napon. 

A kollégák vették észre és hívták a 911-et. A mentőket azonnal a helyszínre küldték, közben a dolgozók figyelték, hogy lélegzik-e egyáltalán. Az egyik szemtanú szerint piros volt az arca, de alapvetően nem volt baja. Mindenesetre kórházba szállították megfigyelésre.

Az apukának most veszélyeztetés miatt kell a bíróság előtt felelnie. Ha még fél órát a kocsiban maradt volna a fiú, akkor lehet, hogy komolyabb következményei lettek volna az esetnek. A rendőrség és a bíró is elismerte, hogy a mai felgyorsult világban könnyen megfeledkezünk arról, hogy a gyerek az első és nagyon vigyázni kell rá. Viszont ettől ez még súlyos gondatlanság és nem olyan, mintha egy kulcsot vagy tárcát hagyunk az autóban.

Sajnos az eset nem egyedi, csak Kentucy körzetében 18 ilyen haláleset történt 1990 óta. Az esetek 54%-ban a szülők feledékenysége miatt következett be a tragédia, 30-nál pedig a gyermek mászott az autóba és bennragadt. Szomorú, hogy olyan esetről is tudunk, hogy szándékosan hagyták az autóban a gyereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!