Nagyvilág

2008.10.17. 12:09

Négyemeletnyi zuhanás után sértetlen maradt egy harkovi kisfiú

<p>Ukrajna – Egy lakótelepi lakás negyedik emeleti lakásának erkélyéről zuhant le, ám semmi baja sem lett egy másfél éves kisfiúnak a kelet-ukrajnai Harkovban.</p>

A csodával határos szerencsével végződött balesetet szenvedett gyerek édesanyja elmondta, hogy a kisfia éppen az ágyában szundikált, amikor a barátnői bekopogtak hozzá. A konyhában fogadta őket, ahol kávéval kínálta vendégeit, s kellemesen elbeszélgettek. Egyszer csak egy szörnyű női sikolyra lettek figyelmesek az ablak alól, majd gyermeksírást hallottak.

Az asszony rögtön beszaladt a szobába, s kisfiának hűlt helyét találta. Mivel az előzőleg becsukott erkélyajtót nyitva találta, remegő léptekkel ment az erkély korlátjához, s lepillantva a gyermekét pillantotta meg a mélyben.

Mire a lépcsőn lerohant, már megérkezett a mentőkocsi, s a kisfiút azonnal kórházba szállították. A vizsgálatokat követően a sürgősségi osztály orvosai maguk is elképedve közölték a sokkos állapotban lévő édesanyával, hogy a gyermeknél semmilyen külső, sem belső sérülést nem találtak.

Kiderült, hogy a kisfiú életét a háztömb takarítója mentette meg akaratlanul azzal, hogy előző nap a lehullott faleveleket éppen azon a helyen halmozta nagy kupacba, ahová a kisfiú másnap lezuhant. Az avarkupac puha ágyként fogta fel a becsapódás erejét.

– Közvetlenül azután, hogy Vlagyik megszületett, az utcán egy számomra ismeretlen asszony rápillantott a gyerekkocsiban fekvő kisfiamra, s kijelentette, hogy ennek a gyereknek két élete lesz – emlékezik vissza az édesanya. – Akkor el sem tudtam képzelni, mire véljem ezt…

– Palkó István –

>
· 7 méteres halál-zuhanás
· Szeretlek – mondta a kisfiú a zuhanás előtt
· 15 emeletet zuhant egy kéményben
· A nap képei A nap képei 2008.10.16.
· Nagyvilági hírek
· Megölte feleségét, mert nem volt szűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!