Nagyvilág

2008.10.08. 15:53

Megvan a Viszkis cinkosa? - A név biztosan egyezik

<p>A név egyezik, de egyelőre nem bizonyosodott be, hogy a Romániában a magyar hatóságok kérésére elfogott férfi azonos Ambrus Attila cinkosával.</p>

A férfit a Fővárosi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsa alapján a romániai Fitódon - Ambrus szülőfalujában - fogták el. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője szerdán arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a rablás miatt körözött és kedden előzetesbe helyezett férfit legfeljebb 30 napon belül átadják a magyar hatóságoknak. A szóvivő azonban nem tudta megerősíteni, hogy valóban a viszkis bűntársáról van-e szó.

A férfi őrizetbe vételét a Független Hírügynökségnek édesanyja erősítette meg, mint elmondta a férfit a vasútállomás körül fogták el, munkából hazamenet. "Annyit tudok, hogy a viszkis-üggyel kapcsolatosan vették őrizetbe - magyarázta - László évek óta itthon él, tudomásom szerint nagyon rég nem állt kapcsolatban Ambrus Attilával".

Magyar György, Ambrus Attila ügyvédje a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy az ügy részleteiről nem adhat tájékoztatást, de a hírügynökség kérdésére annyit megerősített, hogy egy az elfogottal azonos nevű férfi valóban kapcsolatba hozható az Ambrus Attila elleni eljárással. Lehetséges, hogy elévült a bűncselekmény, erről azonban csak az elfogatóparancs tartalmának ismeretében lehetne valamit tudni. Az ügyvéd egyéb részletet ügyvédi titoktartás szabályai miatt nem kívánt elárulni.

A Független Hírügynökség információi szerint a férfi és Ambrus 1993-ban két vidéki takarékszövetkezetet raboltak ki együtt. A csíkszeredai születésű bűntárs a pénzintézetek előtt várakozott és az oda igyekvő ügyfeleket terelte el. A férfi az Ambrus Attila ellen hozott 2000-es ítélet szerint ismeretlen helyen tartózkodik ezért ellene nem is született ítélet. Úgy tudni, Ambrus másik segítője egy szintén csíkszeredai férfi volt, Őt elítélték. A két bűntárs, úgy tudni, rokonai a Viszkisnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!