Nagyvilág

2008.09.01. 13:41

Hét szurkolót tartóztattak le Olaszországban

<p>A rendőrök hét szurkolót tartóztattak le az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) hétvégi nyitófordulója alatt - adta hírül az AFP hírügynökség.</p>

Négy Napoli és három AS Roma fanatikust tartóztattak le a hatóságok, mivel mindkét városban randalírozások voltak. Egy Nápolyból Rómába tartó vonaton ezer drukker hozzávetőleg 500 ezer eurós kárt okozott. A magukról megfeledkezett szurkolók ablakokat törtek be, és székeket rongáltak meg. Négy vasúti dolgozó, több kalauz és rendőr is megsérült az összecsapások során.

"Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy csak most kezdődött el a bajnokság, és máris ilyen események történnek" - mondta az olasz belügyminiszter, Roberto Maroni. A szakember elárulta: már kedden össze fog ülni az a testület, amely a sportesemények alatti rend fenntartásával foglalkozik.

"Vissza kell szorítanunk azokat a csoportosulásokat, amelyek beszennyezik a hazai és a nemzetközi futball légkörét" - jelentette ki az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Giancarlo Abete. "Ezeket a bűnös elemeket meg kell büntetni, de természetesen nem mindenkit ugyan úgy. A szurkolók többsége békésen buzdítja a csapatát, míg egy kis százalék csupán arra törekszik, hogy tönkretegye ezeket a sporteseményeket" - tette hozzá a sportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!