Nagyvilág

2008.08.29. 20:20

Rendkívüli állapot Louisianában, a Gustav hurrikán közeledtével

<p>Az intézkedésre azért volt szükség, mert már az állampartjainál van a Gustav nevű hurrikán, amely eddigi útján, a karibi szigeteken végigsöpörve, több mint 50 halálos áldozatot szedett.- George Bush amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett pénteken Loiusiana államban.</p>

Az intézkedésre azért volt szükség, mert már az állam partjainál van a Gustav nevű hurrikán, amely eddigi útján, a karibi szigeteken végigsöpörve, több mint 50 halálos áldozatot szedett.

Bush döntése megnöveli a helyi hatóságok jogkörét, akik így elrendelhetnek gyakorlatilag bármit, amivel "életeket és vagyont menthetnek meg, katasztrófát kerülhetnek el vagy legalább csökkenthetik a károk mértékét".

Szinte napra pontosan három éve annak, hogy a Katrina nevű hurrikán, csaknem pontosan ugyanazon az útvonalon haladva, mint most a Gustav, szinte letarolta New Orleans városát. Akkor rengeteg bírálat érte a Fehér Házat, hogy nem cselekedett időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!