Nagyvilág

2008.08.23. 15:06

Bújkál és tart a nyilvánosságtól Garry Glitter

<p>Három napot kapott a rendőrségtől hogy bejelentsen egy állandó lakcímet és regisztrálja magát a Vietnámban gyermekmolesztálásért elítélt és börtönbüntetését letöltő Garry Glitter.</p>

A brit lapok értesülése szerint azonban a rendőrség így is tud a volt rocksztár hollétéről, aki állítólag 24 órás rendőri védelmet kért.

Mint a hatóságok David Corkernek, a 64 éves volt zenész ügyvédjének elmondták, a férfinek három napja van, hogy aláírja az erőszakos szexért vagy pedofíliáért büntetettek megfigyelési jegyzékét, bár ez ellen három héten belül fellebbezést is benyújthat.

Amennyiben regisztrálják az eredeti nevén Paul Francis Gadd-ként ismert Glittert, akkor minden tervezett, egy hétnél hosszabb belföldi vagy három napnál hosszabb külföldi útjáról legalább egy nappal előre be kell számolnia a hatóságoknak, és ha megsérti a szabályokat, akár öt évre is börtönbe zárhatják.

Emellett a rendőrség informál minden iskolaigazgatót, gyerekközpont-vezetőt, munkaadót és lakáskiadással foglalkozó főbérlőt, ha a férfi a környékükre költözne.

Glitter pénteken érkezett Nagy-Britanniába, miután négy napot töltött Délkelet-Ázsia különböző repterein, mivel sem Thaiföldre, sem Hong Kongba nem engedték be, Vietnámból pedig kitoloncolták. A volt zenészt már rögtön a heathrow-i reptéren kihallgatta a rendőrség.

A férfi állítólag azért döntött hazája mellett, mert "itt legalább ingyen rendbe hozathatja a szívét" és állítólagos TBC-fertőzését a társadalombiztosítás költségén.

A volt rocker ügyvédje, David Corker elmondta, Glitter meg kívánja tisztítani nevét a rágalmaktól, és arról is nyilatkozott, hogy a vietnámi hatóságok lábbal tiporták emberi jogait, nem volt igazságos a tárgyalása és börtönbüntetése alatt nem engedtek hozzá látogatókat sem.

A zenészt 1999-ben Nagy-Britanniában már elítélték gyermekpornó birtoklása miatt. Glitter akkor Kambodzsába távozott, ahonnan 2002-ben utasították ki, ezt követően telepedett le Vietnámban, ahol 2005-ben ítélték el gyermekmolesztálásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!