Nagyvilág

2008.06.30. 09:10

Összeütközött a levegőben két mentőhelikopter Arizonában

<p>Legkevesebb hét ember halt meg az Egyesült Államokban, amikor a levegőben összeütközött két mentőhelikopter Arizona államban. A BBC információi szerint a repülőszerencsétlenség Flagstaff város kórházának közelében történt.<BR /></p>

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóságok tájékoztatása szerint a balesetben az egyik helikopter összes utasa, köztük egy beteg is meghalt. Az azonban még nem tisztázott, hogy a másik mentőhelikopter utasaiból, valamint a földön tartózkodók közül hányan haltak, illetve sérültek meg. Azt biztosan tudni, hogy a szerencsétlenségben a legkevesebb hárman sebesültek meg életveszélyesen.

A baleset helyi idő szerint vasárnap délután háromnegyed négykor történt. Mindkét helikopter Bell 407-es gyártmányú gép volt. Miután összeütköztek a levegőben, a légi járművek egy erdős területre zuhantak.

Arizona államban tavaly egy hasonló balesetben négy ember halt meg, akkor Phoenixben két kereskedelmi tévécsatorna helikoptere ütközött össze a levegőben egy autós üldözés követése közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!