Nagyvilág

2008.06.18. 20:49

Kétmillió menekült az indiai áradások miatt

<p>India - Több mint kétmillió embernek kellett elhagynia otthonát Indiai keleti részén a két napja tartó heves esőzések után kialakult áradások miatt - közölték szerdán helyi tisztségviselők.</p>

Az áradásokban hét ember halt meg és több ezer ház dőlt össze, 1,6 millió ember vált hajléktalanná.

Az Indiai keleti részén található Nyugat-Bengál államban a medrükből kilépő folyók komoly károkat okoztak az utakban, fákat döntöttek ki, és több ezer épületet pusztítottak el - közölte az állam gazdasági minisztere az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A mentésbe bekapcsolódtak a hadsereg katonái is, akiknek több tízezer embert kell kimenteniük az teljesen elárasztott falvakból.

A szomszédos Orissza államot négy nagy folyó árasztotta el a napokban, majdnem egymillió embert vágva el a külvilágtól. A szerencsétlenül járt embereknek az indiai légierő helikopterei dobnak majd le élelmet, és már az orvosi egységek is úton vannak az érintett területekre.

A hétvégén India észak-keleti csücskében 25-en haltak meg a heves esőzések miatt kialakult földcsuszamlásokban és áradásokban. Asszam államban 350 ezer ember keresett menedéket a kormány által felállított menekülttáborokban.

Az időjárás jelentések szerint az elkövetkező 24 órában újabb erős esőzések lesznek a terülten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!