Nagyvilág

2008.06.02. 17:25

Kinyit a részben leégett Universal filmstúdió

<p>Hétfőn megnyitja kapuit a látógatók előtt a Los Angeles-i Universal filmstúdió, egy nappal azután, hogy egy hatalmas tűz pusztított a forgatási helyszíneken és kiállításokon - közölték a filmstúdió illetékesei.</p>

A stúdió mozis témaparkjánál több száz látogatót kellett visszafordítani, miközben a tűzoltók a lángokkal küzdöttek. A hétvégente 25 ezer embert fogadó parkban egyébként nem okozott károkat a tűzvész. Sőt a stúdióból közvetítették élőben az amerikai zenetévé, a Music Television mozis díjátadó ünnepségét is vasárnap este.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, amely egy videokönyvtárat és filmtekercseket is elpusztított. A stúdió vezetője azt mondta, hogy a videofelvételekről vannak másolataik és a filmes negatívokat tartalmazó raktárt nem érték a lángok. Szakértők arra gyanakodnak, hogy az alacsony víznyomás akadályozta az oltást, de erre bizonyíték még nincs.

Egy King Kong-kiállítás és a Vissza a Jövőbe-filmek és a "Minden6ó" díszeleti váltak a lángok martalékává.

A 930 ezer négyzetméteres területen a látogatók megnézhetik többek között a King Kong és a Világok harca című filmek, a Született Feleségek és a CSI: A helyszínelők tévésorozatok díszleteit. Itt forgatták egyébként a Jurassic Parkot és az E.T-t is.

  • Ég az Universal stúdió
  •  Tűz ütött ki az Universal Filmstúdióban 2008.06.01.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!