Nagyvilág

2008.06.09. 16:11

Juhásznak álcázott román határsértőt fogtak az ukrán határon

<p>Kárpátalja – Egy magát juhásznak kiadó román határsértőt vettek őrizetbe az ukrán határőrök Kárpátalján. A határsértésben vétlen nyájat azóta visszaszolgáltatták a román hatóságoknak.</p>

Az ukrán területre mintegy három kilométeres mélységben „áttévedt” juhnyájra a helybeli kárpátaljai lakosok hívták fel az ukrán határőrök figyelmét.

Egy járőr rövidesen rá is talált a Kárpátok völgyeiben bóklászó nyájat s megfigyelte, hogy a juhásznak esze ágában sincs visszafordulni, holott jól tudhatta, hogy már egy ideje a tilosban jár.

A huszti járási jablunyivkai (fenesi) határőrs határőrei rövidesen őrizetbe vették a nyáj őrzőjét, aki kihallgatása során beismerte, hogy nem véletlenül hajtotta át az állatokat a szomszéd ország zöldebb legelőjére. Az ő további sorsáról az illetékes ukrán bíróság fog rövidesen dönteni, míg a határsértő juhokat még aznap visszaterelték román területre.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!