Nagyvilág

2008.06.24. 10:14

Hármasikreket szült egy ausztrál nagymama

<p>Természetes úton fogant hármasikreknek adott életet egy ausztrál nagymama - közölte kedden egy brisbane-i kórház. Janelle Perry, aki jövő héten ünnepli 47. születésnapját, császármetszéssel szülte meg három egypetéjű fiát.<BR /></p>

Cooper, Kyle és Jordan érkezésével nyolcra nőtt az asszony gyermekeinek száma. Négyen közülük még az előző házasságából születettek, amikor a nő húszas éveiben járt. Míg négyéves, Rebecca nevű lányának - és a három újszülöttnek - az édesapja az asszony jelenlegi, második férje.

A kétszeres nagymama a Brisbane s Courier Mail című napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy férjével két éve próbálkoztak egy újabb gyerek vállalásával, ám feladták a reményt, miután egy orvos azt mondta nekik: mindössze öt százalék esélye van arra, hogy természetes úton essen teherbe. "Azt gondoltuk, ez már soha nem fog sikerülni" - mondta az asszony.

"Novemberben aztán Rebecca ezt monda nekem: három baba van a pocakodban, anya, egy nekem, egy apának és egy neked" - emlékezett vissza a kismama-nagymama, majd így folytatta: "Arra gondoltam, ez lehetetlen, és elmagyaráztam a lányomnak, hogy nincsenek babák a hasamban. Aztán decemberben kiderült, hogy terhes vagyok, ráadásul hármasikrekkel..."

Az eset után egy termékenységi szakértő úgy nyilatkozott: annak az esélye, hogy egy 46 éves nő természetes úton essen teherbe hármasikrekkel, nagyjából egy telitalálatos lottószelvény esélyeivel egyenlő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!