Nagyvilág

2008.06.05. 15:20

Clinton szombaton lép vissza

<p>Hillary Clinton szombaton jelenti be visszalépését riválisa, Barack Obama javára - adta hírül az AFP csütörtökön.</p>

A demokrata elnökjelöltségért folytatott küzdelemben alulmaradt egykori amerikai first ladynek nem sikerült elegendő támogatót szereznie az előválasztásokon.

Az előzetes hírekkel ellentétben nem pénteken, hanem szombaton jelenti be visszalépését Hillary Clinton, akinek nem sikerült elegendő támogatót szereznie az amerikai előválasztásokon. "Clinton szenátor Washingtonban tart gyűlést, amelyen köszönetet mond támogatóinak, bejelenti, hogy Obama szenátort támogatja és egységre szólítja majd fel a demokratákat" - jelentette be a volt first lady kampányirodája.

Ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy Barack Obama a demokraták jelöltjeként küzdhet meg a republikánusok befutójával John McCain szenátorral az amerikai elnökválasztásokon. A hivatalos nyári elnökjelölő pártgyűlések után kezdődhet meg a kampány finise a Fehér Házért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!