Nagyvilág

2008.06.18. 21:16

Bíróságon támadta meg a rá kirótt szobafogságot egy

<p>Kanada - Első fokon pert nyert az a 12 éves kanadai kislány, aki azért perelt egy quebeci bíróságon, hogy megszabaduljon az apja által rá kirótt szobafogságtól.</p>

Az apa ügyvédje szerdán azonban közölte: fellebbeznek az ítélet ellen, hogy így állítsák vissza a szülői tekintélyt.

A 12 éves lány azután vitte bíróság elé apját, hogy a szülő szobafogságra ítélte őt, és nem engedte, hogy részt vegyen egy iskolai kiránduláson. A büntetést azért kapta a lány, mert nem engedelmeskedett a házi szabályoknak, és apja tiltása ellenére is olyan internetes oldalakat látogatott, amelyektől apja távol akarta tartani.

A kislány megkerülte az apja által felállított internetes blokkolást, majd amikor apja erre rájött egy barátja gépét használta az oldal elérésére, és egy - az ügyvédnő jellemzése szerint - fiatal korához nem méltó képet rakott fel magáról a netre.

Kim Beaudoin, az apa ügyvédnője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: azért fellebbezett a quebeci felsőbíróság döntése ellen, hogy ezzel ne teremtsen gyakorlatot a bíróság, valamint, hogy helyreállítsa a szülői tekintélyt. Az ügyvédnő szerint az apa által kirótt büntetés a lány érdekeit szolgálta.

Az nem derült ki, hogy milyen oldalaktól akarta az apa távol tartani lányát. Az érintettek neveit a gyermekeket védő kanadai törvények értelmében nem lehet nyilvánosságra hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!