Nagyvilág

2008.06.15. 14:58

Békére hívta fel a közel-keletieket a pápa

<p>Közel-Kelet - A "béke üzenetét" küldte XVI. Benedek pápa szokásos vasárnapi úrangyala imádságában a Közel-Keletre.</p>

"Szeretném megújítani a népek közötti béke és együttműködés keresztény üzenetét, különösképp a közel-keleti térségben" - mondta a dél-olaszországi pasztorális látogatáson tartózkodó egyházfő.

A pápa Brindisiben emlékeztetett arra, hogy az ENSZ Világélelmezési Programja a városban működtet egy élelmiszersegély-raktárt, kiemelve: az ENSZ-szervezet nagyon fontos humanitárius szerepet játszik a világban. A kétnapos látogatáson a városban tartózkodó XVI. Benedek előzőleg Brindisi lakóinak a nagylelkűségét dicsérte, amiért a 90-es években befogadták a Jugoszláviából és Albániából érkező menekülteket.

A pápa egyben hangsúlyozta a római katolikus egyház szociális elkötelezettségét a "szegények és elnyomottak iránti krisztusi szeretet" nevében. Mint fogalmazott: "a keresztény könyörület nem vallásosság dolga... ez a szolidaritás és részvét szinonimája, amely a reményből táplálkozik."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!