Nagyvilág

2008.06.16. 09:11

A kisfiú csodálatos felépülése

<p>2006 októberében nagy öröm érte a White családot. Mrs. White teherbe esett. <dia width="900" height="700" alt="James White, a kis túlélő 2008. 06. 16. "><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/James_White__a_kis_t_l_l__337__2008__06__16/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="James White, a kis túlélő 2008. 06. 16. " /></a></dia></p>

A terhesség 24. hetéig minden rendben ment, kiderült, hogy Shelly White ikreket vár. Azonban az is kiderült, hogy az egyik baba nem fejlődik megfelelően, ijesztően kicsi ikertestvéréhez képest. Az orvosok nem sok jóval bíztatták az asszonyt, óvatosan annyit mondtak neki, hogyha a 28. hétig nem történik semmi baj, akkor talán van esély arra, hogy mindkét baba életben marad.

A White házaspár teljesen kétségbeesett, mindennap felkeresték orvosukat. A 29. héten kiderült, hogy a fejletlenebb baba nem kap elég vért és tápanyagot, így ha nem végeznek császármetszést, pár napon belül egészen biztosan meghal.

„Szörnyű döntést kellett meghoznunk. Hagyjuk a kisebbik babát meghalni, és ezáltal jobb esélyeket biztosítsunk a testvérének, vagy ragaszkodjunk mindkettőjükhöz, de így kevesebb az esélyük a túlélésre” – meséli Shelly a Daily Mail riporterének.

Végül a házaspár a császármetszés mellett döntött. A kis James feleakkora súllyal született, mint tesvére, Harriet. „Nagyon ijesztő volt, Harriet rögtön felsírt, de James némán feküdt” – mesélik a szülők.

Harriett 7 hetet, míg James 9 hetet töltött a kórházban. Az orvosok szerint a kis James egy igazi harcos, aki az elmúlt 13 hónapban nagyon szépen fejlődött, és már majdnem akkora, mint testvére.

A szülők most nagyon büszkék kisfiukra, és örülnek, hogy jó döntést hoztak, és így négyen alkothatnak egy családot.

Forrás: Daily Mail
· A legkisebb túlélő Amillia Sonja Taylor 2008.05.22.
· Méhen kívül fejlődött egészséges baba
· Ősembereket találtak a dzsungelben Ismeretlen törzs Braziliában 2008.05.30.
· Egyedül hagyta kisfiát, bulizni ment
· 25 évig élt törlőkendővel a gyomrában
· Tinédzsert gyilkoltak meg egy liftben
· Filmre vette a földönkívülit
· Beleevett unokahúgába
· Nagyvilági hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!