Nagyvilág

2008.05.06. 14:20

Szaddám Huszein attól félt AIDS-es lesz az amerikai börtönben

<p>A 2006-ban kivégzett Szaddám Huszein volt iraki elnök attól tartott, hogy AIDS-et, vagy más szexuális úton terjedő betegséget kap el amerikai fogságában - jelentette kedden az AFP francia hírügynökség.</p>

A volt iraki diktátor börtönfélelmeiről egy londoni székhelyű arab újság számolt be, Szaddám fogságban írt jegyzeteiből idézve.

Amikor Huszein rájött, hogy a börtönét őrző amerikai katonák szennyesét ugyanott mossák, ahol az ő ruháit, arra kérte őreit: ezt a gyakorlatot fejezzék be. Mint azt a volt diktátor őreinek elmagyarázta: ők fiatalok, és "fiatalember-betegségeik" lehetnek. "Leginkább azért aggódtam, hogy nehogy elkapjak egy szexuális úton terjedő betegséget, mint a HIV, ezen a helyen" - írta naplójában Szaddám Huszein, az Al-Hayat című lap állítása szerint.

Szaddám Huszeint 2003 decemberében fogták el az amerikai csapatok, és három évvel később 2006 december harmincadikán végezték ki, miután egy iraki bíróság bűnösnek találta emberiség elleni bűntettek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!