Nagyvilág

2008.05.15. 23:46

Plakáton mondott köszönetet Fritzl családja

<p>Egy kézzel írott plakáton mondott köszönetet a nyilvánosságnak a támogatásért a lányát 24 éven át fogva tartó Josef Fritzl családja.</p>

A férfi lánya, Elizabeth, felesége, Rosemarie és Elizabeth öt gyermeke egy amstetteni üzlet kirakatába helyezett poszteren üzent az alsó-ausztriai város lakóinak.

"Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk mindannyiuknak az együttérzésükért.

Az önök részvéte sokat segített, hogy megbírkózzunk ennek a nehéz időszaknak a fájdalmaival. Önök azt mutatják nekünk, hogy vannak még jó és tisztességes emberek.

Reméljük, hogy eljön az idő, amikor ismét normális életet élhetünk majd" - olvashatók a plakáton a család gondolatai.

Elizabeth 18 éves fia - aki áprilisig a földalatti cellában élt, és sosem látott napfényt - személyes üzenetében arról számolt be, hogy mennyire élvezi a napot, a friss levegőt és a természetet. Az osztrák Kurier című napilap szerint az amstetteni polgárok könnyek között olvasták a család üzenetét.

A 73 éves férfit április végén vették őrizetbe Alsó-Ausztriában. Fritzlnek hét gyermeke született lányától - közülük egy még csecsemőként meghalt.

A gyerekekből hármat a pincében tartott fogva édesanyjukkal, míg hármat felvitt a felszínre és az állítólag mit sem sejtő feleségével együtt örökbe fogadta őket.

Egyik lányát - és egyben unokáját -, a 19 éves Kerstint április 19-én szállították kórházba, mert több szervének működése leállt - ekkor derült fény az ügyre. Elizabethet és öt másik gyermekét azóta egy ausztriai pszichiátriai intézet kezelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!