Nagyvilág

2008.05.02. 14:57

Magyar turistákat fosztottak ki a Magas-Tátrában - anyagi káruk körülbelül 2,5 millió forint

<p>Magyar turisták által lakott üdülőházakat fosztott ki egy vagy több ismeretlen az ünnepek előestéjén a Magas-Tátrában - értesült a Független Hírügynökség.</p>

A tíz érintett személy anyagi kára körülbelül 2,5 millió forint.

Egy vagy több tolvaj szerdán este, a nyolc és kilenc óra közti időszakban felfeszítette a zárat két, egymás mellett álló tátralomnici (Tatranská Lomnica) ház fa ajtajain. Az egyik épületből hátizsákokat, különféle sportöltözeteket és elektronikai cikkeket (digitális fényképezőgépeket, videokamerákat, mobiltelefonokat és egyéb tárgyakat), valamint készpénzt és okmányokat tartalmazó pénztárcákat vitt el az egy vagy több tettes - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Daniel Džobanik ((ejtsd: danyiel dzsobanyik)), az Eperjesi Kerületi Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. A házban elszállásolt hat magyar turista anyagi kára csaknem 158 ezer korona, vagyis körülbelül 1,25 millió forintnak megfelelő összeg.

Az eperjesi kerületi rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a másik házban lakó négy embertől ugyancsak digitális fényképezőgépek, videokamerák, mobiltelefonok tűntek el, valamint egy mp4-es lejátszó és sportcipők. Ugyancsak elvittek készpénzt és arany ékszert tartalmazó kézitáskákat is. A négy turista kára összesen több mint 148 ezer korona, tehát megközelítőleg 1,2 milllió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!