Nagyvilág

2008.05.16. 13:01

Ketten meghaltak, a világvége elmaradt

<p>Előbújtak a föld alól a november óta egy barlangban élő szekta tagjai. Vezetőjük világvégét jósolt. Nem volt igaza. Ketten meghaltak.</p>

2007 november elején a szekta tagjai Pjotr Kuznyecov, a mérnöki végzettségű szektaalapító vezetésével Nyikolszkoje falu mellett egy hegyoldalba hatalmas barlangot ástak.

A szekta nagy mennyiségű tartalékot halmozott fel ételből és petróleumból, majd harmincöt ember, köztük négy gyerek bevonult a föld alá, ott akarták átvészelni a jövendölt armageddont. Velük tartott két macska és egy papagáj is.

Március 28-án előjött az első hét nő, mert a tavaszi olvadás és az esőzések feláztatták, lakhatatlanná tették a barlangot. Április 1-én még tizennégy ember, egy nappal később pedig egy fehéroroszországi asszony két gyermekével hagyta el a rejtekhelyet. Aztán nem sokkal később a szekta egyik vezetője, Vitalij Nyedogon is feladta. Ő tájékoztatta az illetékeseket arról, hogy a barlangban két nő meghalt. Az egyik rákban hunyt el, a másikkal a túlzásba vitt böjtölés végzett.

A most megtalált tetemekből áradt az átható hullaszag, a terjengő és felszabaduló gázok veszélyt jelentettek a barlanglakókra. A feltárást a szektatagok egykedvűen vették tudomásul – nyilatkozták a helyi illetékesek.

Amikor fény derült rá, hogy a szektatagok barlangba vonultak, vezérüket, a jövendőmondó Kuznyecovot elmegyógyintézetbe vitték. Elzárták és beszámíthatatlannak nyilvánították, de az első előbújt barlanglakók követelésére elengedték. Nem sokkal később súlyos fejsérülésekkel kórházba kellett vinni, állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, mert nem látta jelét az általa jósolt világvégének.

  • Engedélyezték a melegházasságokat
  • Ökölnagyságú jégdarabok hullottak
  • Halálos kanyaró- vakcina
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!