Nagyvilág

2008.04.02. 09:42

Kerti törpe állította meg a francia szuperexpresszt

<p>Leállt a Franciaországban közlekedő TGV-gyorsvonat forgalma egy időre, mert helyi fiatalok kedd este kerti törpét raktak a sínekre - jelentette az AFP szerdán. A szuperexpressz ugyan elgázolta a törpét, de súlyos következménye szerencsére nem volt a "balesetnek".<BR /></p>

A francia nagy sebességű vasút (TGV) Párizsból Strassbourgba tartó járata Savarine településnél volt kénytelen megállni, miután keresztül hajtott a sínekre rakott kerti törpén. A szakaszon mintegy 50 percig állt a forgalom, amíg a vonatot megvizsgálták - közölte a francia rendőrség.

A szerelvényben és a pályán nem keletkeztek károk, így a szerelvény folytathatta útját.

A rendőrök hamar a tettesek nyomára bukkantak: mind kiderült egy 15 és egy 16 éves fiú tette a kerti törpét a vágányra, viccből. A "merényletet" elismerték, így most mindkettőjüknek a fiatalkorúak bírósága előtt kell felelniük a mókáért.

Videó a TGV-ről

  • Vadkan okozott késéseket
    Vadkan okozott nagyobb fennakadást a vasútközlekedésben, miután egy Eurostar-szerelvény Észak-Franciaországban az állatnak ütközött és a vonat megrongálódott.
  • Emberi fejet találtak
    Egy műanyag zacskóba rejtett női fejet találtak a skóciai tengerparton játszó gyerekek - jelentette a BBC brit közszolgálati média internetes honlapján kedden.
  • Óriás gyémánt eladó! 
    Ázsia legnagyobb gyémántját kínálja eladásra a Shoteby’s aukcióház. Aki meg akarja szerezni a hibátlan, körteformájú ékkövet, annak alaposan a zsebébe kell nyúlnia: a kikiáltási ár ugyanis másfél milliárd forintnak megfelelő dollár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!