Nagyvilág

2008.04.05. 08:22

Ügyészség elött a taxis-gyilkossággal vádolt amerikai tengerész Japánban

<p>A japán hatóságok szombaton ügyészség elé állították azt az amerikai tengerészt, aki a rendőrségi meghallgatásán beismerte, hogy megölt egy japán taxist, Masaaki Takahashit.<BR /></p>

A gyanúsítottat, a 22 éves nigériai származású Olatunbosun Ugbogut a Yokosuka kerületi rendőrség szóvivője szerint csütörtökön tartóztatták le. Ügyvédje elmondása alapján védence a beismerő vallomással együtt bejelentette, hogy a gyilkosságot nem szándékosan követte el.

Helyi sajtóértesülések szerint a gyilkosságot megelőzően a taxis és az amerikai tengerész vitázni kezdett a fuvardíjon. A matróz ezután többször is nyakon szúrta a 61 éves taxist.

Japánban összesen csaknem 50 ezer amerikai katona állomásozik. Viszonyuk a helyiekkel meglehetősen feszült, miután már több incidens is történt. Legutóbb egy amerikai tengerészt azzal vádoltak, hogy megerőszakolt egy 14 éves lányt. Az eset tiltakozáshullámot váltott ki Okinawa szigetén, de az ügyet később ejtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!