Nagyvilág

2008.03.07. 09:52

Madarat ölt a golfütés

<p>Bocsánatot kért csütörtökön az az amerikai profi golfozó, aki egy floridai eseményen megölt a labdával egy védett madarat. közölte az AFP.</p>

A golfozó több mint egy éves börtönbüntetést is kaphat akár. Tripp Isenhour ugyanis egy golfműsor forgatásán próbálta meg ütéseivel elkergetni a felvételt rikácsolásával zavaró sólymot, de az egyik elütött labda telibe találta a védett állatot. Vagyis az ütést szándékosnak is nevezheti a bíró.

A magát nagy állatbarátnak nevező 39 éves golfjátékos közleményében jelezte, hogy nem akarta sem bántani, sem eltalálni a madarat, és a sólyom halála nagyon felzaklatta. A férfi ellen szerdán emeltek vádat állatkínzás miatt, és 14 hónapos börtönre valamint pénzbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják.

Isenhour még 2007 decemberében, egy floridai golfpályán végzett a sólyommal az "Üss úgy, ahogy egy profi" című műsor felvételein. A madár nagyjából háromszáz méternyire volt tőle, amikor először próbálta ütéseivel elkergetni, de akkor nem járt sikerrel. A sólyom később egy közeli fára szállt le, és a profi golfos tízedik, hetven méternyi távolságból "kilőtt " labdájával telibe találta, és megölte az állatot.

Az esetre a 15 fős forgatócsoport egyik tagja hívta fel a hatóságok figyelmét. A madárgyilkos ütésről nincs videófelvétel. Az állatot a golfpályán temette el a forgatócsoport egyik tagja, de a tetemet azóta már kiásták a floridai hatóságok.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!