Nagyvilág

2008.03.17. 13:03

Újságíróverés Ahmetov lefényképezése miatt

<p>Doneck – A donecki stadion igazgatója durván bántalmazta az Ukrinform fotóriporterét, amiért az le akarta fényképezni a díszpáholyban ülő Rinat Ahmetovot.</p>

Az ukrán élvonalbeli Sahtar Doneck milliomos elnöke éppen számos közismert politikus társaságában szurkolt csapatának a harkovi Metalliszt elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen, amikor Igor Tkacsenko, az Ukrinform tudósítója le akarta fényképezni Ukrajna egyik leggazdagabb emberét.

Ebben Gennagyij Kaliscsuk, a stadion igazgatója akadályozta meg, aki előbb a fotóriporter arcához tartott fényképezőgép objektívjére mért egy ökölcsapást, majd ugyanezt megismételte az újságíró orrnyerge tájékán is. Ezt követően a riportert erőszakkal kivezették a stadionból, ahol az igazgató emberei további veréssel fenyegették.

Igor Tkacsenko ezt követően rendőrségi feljelentést tett, majd elment a Kalinyin Idegsebészeti Klinikára, ahol agyrázkódással azonban befektették.
A donecki stadion igazgatója tagadja a vádakat.
– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!