Nagyvilág

2008.03.29. 12:35

Heathrow: 54 járatot törölt a British Airways

<p><text>London - Szombaton 54, a Heathrow ötös termináljáról induló járatát törölte a British Airways (BA). Magyarországra induló gépet az intézkedés nem érint. A cég azért volt kénytelen járatokat törölni, mert az új, csütörtökön átadott terminálon nem működik minden megfelelően. </text></p>

Az első napon az utasok csak kézipoggyásszal utazhattak, mert meghibásodott a poggyászkezelő rendszer, illetve a számítógépekkel is gondok voltak.

Szombaton a tengerentúlra induló gépek mindegyike föl fog szállni- ígérte a BA. A pénteken Londonban rekedt budapesti járat utasai közül senki sem kért segítséget MagyarországNagy-Britanniai nagykövetségén.

A külképviseleten azt mondták: ha bárki jelentkezik náluk, akkor természetesen eljárnak az érdekében.

A British Airways egyébként pénzbüntetésre számíthat azért, mert félrevezette a Londonban rekedt utasokat.

Az uniós jog szerint ugyanis minden utazónak szállodát kell biztosítani, ha töröltek egy járatot, és éjszaka nem tud elutazni.

A BA ugyanakkor csak pénzt adott, amely nem is volt elég a hotelra. Szakértők szerint a hoppon maradt utasok után fejenként 5000 fontot, azaz több mint 1.5 millió forintot kell fizetnie majd a cégnek.

A Heathrow ötös terminálját II. Erzsébet angol királynő adta át ünnepélyes keretek között a hónap elején.

Noha azért építették meg az új utasvárót, hogy megoldja a zsúfolt reptér gondjait, az ötös terminál újabbakkal gyarapította azokat. Több környezetvédő csoport is tiltakozott a beruházás ellen, amely 5.6 milliárd euróba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!