Nagyvilág

2008.03.16. 18:55

Daru omlott egy lakóházra New Yorkban

<p>New York - Hőkamerákkal és kutyákkal kutatnak esetleges túlélők után vasárnap New Yorkban, ahol egy építkezés daruja ráomlott egy lakóházra, helyi idő szerint szombaton délután.</p>

A tragédiának négy halálos áldozata van, és több mint tizenketten megsérültek. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet Manhattan városrész keleti oldalán.

Michael Bloomberg, a nagyváros polgármestere a katasztrófa helyszínén elmondta, hogy az áldozatok az építkezésen dolgozó munkások voltak, a sérültek közül pedig hárman kritikus állapotban vannak.

A baleset akkor történt, amikor a darut egy rutineljárás során meg akarták hosszabbítani felfelé - mondta a polgármester. Az építkezés ellen egyébként már 13 alkalommal nyújtottak be panaszt a biztonsági előírások megszegése miatt, ezekből még ötöt nem vizsgáltak ki - mondta Scott Stringer, a manhattani választókerület elnöke az AFP francia hírügynökségnek.

A daru egy kisebb ház tetejét teljesen lerombolta, és egy magasabb épület felső szintjét is megrongálta. Szemtanúk szerint a szerkezet egy hatalmas robbanással omlott az épületre és egy nagy, sárga porfelhőt lehetett látni. A házból leszakadó darabok több parkoló autót is megrongáltak. Több helyi televízióállomás szerint még mindig lehetnek emberek a romok alatt.

Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mi okozta a katasztrófát, de a közelben lakók közül többen úgy nyilatkoztak, hogy szerintük az építkezésen nem tartották be a biztonsági előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!