Nagyvilág

2008.03.31. 09:19

Bevallotta a késelést az amerikai tengerész

<p>Egy japán taxisofőr megölésével vádolt amerikai tengerész bevallotta, hogy részt vett a gyilkosságban - jelentette a japán média hétfőn. A japán rendőrség nem reagált a hírre, az amerikai haditengerészet szóvivője pedig azt mondta, nem tud új információról az üggyel kapcsolatban.<BR /></p>

Egy japán lap szerint a tengerész bevallotta, hogy ő szúrta meg a taxist. Más értesülések szerint azt ismerte be, hogy részese volt a gyilkosságnak. A japán média szerint a rendőrség olyan adatokat talált a tengerész mobiltelefonján, amikből kiderül, hogy a gyilkosság helyszínéhez közel használta azt.

A tengerész hitelkártyáját állítólag megtalálták a halálra szúrt, 61 éves sofőr taxijában. A taxist március 19-én ölték meg egy konyhakéssel. Az egyik nyakát ért szúrás olyan mély volt, hogy a tüdejét is elérte. A sofőr feltehetőleg összeveszett utasával a viteldíjon, ami a rendőrség szerint 17 ezer jen (több mint 27 ezer forint) volt.

A tengerészgyalogost három nappal később vette őrizetbe az amerikai haditengerészet, mert már két hete szökésben volt.

A japán rendőrség várhatóan hivatalosan megkéri majd az amerikai haderőt, hogy kikérdezhesse a tengerészt. Az Egyesült Államok együttműködéséről biztosította a japán rendőrséget.

Japánban összesen csaknem 50 ezer amerikai katona állomásozik. Viszonyuk a helyiekkel meglehetősen feszült, miután már több incidens is történt. Legutóbb egy amerikai tengerészt azzal vádoltak, hogy megerőszakolt egy 14 éves lányt. Az eset tiltakozáshullámot váltott ki Okinava szigetén, de az ügyet később ejtették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!